Temesvár helyett Kecskemétet választották – A Mercedes-Benz gyára 2,1 milliárd euró nettó árbevételt ért el 2013-ban

Hárommûszakos munkarend a Mercedes-Benz kecskeméti gyárábanA Mercedes-Benz kecskeméti gyára a 2012-es 0,9 milliárd euró nettó árbevétel után 2013-ban 2,1 milliárd euró nettó árbevételt ért el – jelentette be Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója szerdán Kecskeméten, a cég és a Mercedes-Benz Hungária Kft. sajtókonferenciáján. A pénzügyi igazgató 2013-at a felfutás évének nevezte, mert 109 ezer autó készült el a kecskeméti gyárban, ahol az év végén 3200 magyar dolgozót foglalkoztattak. Hozzátette: a gyárban már több mint 3500-an dolgoznak, a CLA iránti megnövekedett kereslet miatt május 5-én beindult a harmadik műszak. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2014-ben 145 ezer személygépkocsi gyártását tervezik.

    Ekkehard Philipp kiemelte, hogy 2013 volt a Mercedes-Benz életében a legjobb év Magyarországon, amelyből Kecskemét városa is jól profitált, mert 5 millió euró helyi adót utalt át a német cég.
Fontosnak nevezte, hogy a több mint 800 millió eurós beruházás után további 5 millió eurót fordítottak technológiai fejlesztésekre a szerszámgyártásban. Ez tovább növeli a kecskeméti présüzem teljesítményét és szükség esetén a német gyárak termelőeszköz-gyártó területeit is rugalmasan képes támogatni – tette hozzá.
A kecskeméti gyár az első olyan Németországon kívüli Mercedes-Benz gyár, amely saját szerszámgyártással rendelkezik.
Ingo Fröhlich, a Mercedes Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: 2013-ban a Mercedes-Benz volt a leggyorsabban fejlődő prémiummárka.
A cég a világon 270 ezer munkatársat foglalkoztat, a világon eladott Mercedes-Benz gépkocsik 10 százaléka Kecskeméten készült el.

    Ingo Fröhlich kiemelkedőnek nevezte a márka magyarországi értékesítési adatait, mert a vezérképviselet 1587 személyautót értékesített ügyfeleinek, ami 28,6 százalékos növekedés 2012-höz képest. Továbbra is népszerűek maradtak a kompakt és ezen belül a kecskeméti modellek, amelyekből 400 darabot adtak el magyar tulajdonosnak. Adataik szerint 55 ezer regisztrált Mercedes személyautó fut Magyarországon, az átlagéletkoruk 14 év.

Ingo Fröhlich ismertette, hogy a magyarországi vezérképviselet 40,4 milliárd forint forgalmat bonyolított le 2013-ban, 448 millió forint adót, és 8,7 milliárd forint áfát utalt át a költségvetésnek.
A sajtótájékoztatón bemutatkozott Thomas Geier, a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki Frank Kleint váltotta a gyár élén.
Thomas Geier 1985-ben karlsruhei gépészmérnöki tanulmányait követően kezdte karrierjét a Daimler AG-nél.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>