Temesvár mellett megnyílt a nyugati országrész legnagyobb ipari parkja – Egy vállalat 250 munkást keres

A Bánság Business Park (Banat Business Park), Románia nyugati részének legnagyobb ipari parkja Temesvártól öt kilométerre, Szentandráson található, és hivatalosan csütörtökön nyitotta meg kapuit. “Lakói” között van egy német vállalat is, amely 250 embert akar alkalmazni – írja a mediafax.ro

A Bánság Business Parkot csütörtökön nyitották meg hivatalosan, minden olyan vállalatot várnak, amelyek Kelet-Európába szeretnének terjeszkedni. A park Szentandrás községben található, Temes megyében.Banat Business Park
A park csaknem 860 000 négyzetméteren terül el, és a legmodernebb infrastruktúrával rendelkezik – derül ki az üzemeltető sajtóközleményéből. Gáz-, víz- és csatornahálózat, illetve optikai kábelek és ipari teljesítményű áramellátás is rendelkezésre áll. Összesen 41 parcellát bocsát áruba az önkormányzat, amelyeket a vásárló úgy csoportosít vagy oszt fel, ahogyan akar. Szentandrás községi önkormányzata úgy döntött, az ipari park ügyfelei 49 évre adómentességet élveznek.

Georg Bardeau, az ipari park fejlesztési igazgatója arról tájékoztatott, hogy a létesítmény első ügyfelei között van egy német vállalt is, amely injekciókban használható oldatokat állít majd elő, és 250 dolgozóra lesz szüksége.

A B. Braun világszinten az egyik legnagyobb orvosiműszer-gyártó. Eszközöket, gyógyszereket állít elő, illetve dialízissel kapcsolatos szolgáltatásokat is kínál, Romániában már 800 embert foglalkoztat. A Temes megyei létesítmény építése idén augusztusban kezdődik, és 2020-ban fejeződik majd be. A vállalat ezzel a beruházással mintegy 250 munkahelyet teremt.

A Bánság Business Park Temesvártól öt kilométerre található.

mediafax.ro
temesvarihirek.ro

Vélemények

facebook kommentek