Temesváron is meneteltek: Minden gyermek megérdemel egy születésnapot

Szombat délben megközelítőleg 600-an  tüntettek Temesváron a magzati élet és a család védelmében. A Dózsa György utcai görög-katolikus templomnál, a résztvevőket Ioan Chișărău pap köszöntötte, aki elmondta, hogy nem rég Vietnamban járt az ottani keresztényeknél. A családoknak ott átlagban hét, nyolc gyerekük van, legkevesebb négy. Az abortuszt ott se tiltja állami törvény, de a családok  hisznek Istenben, és minden gyermeket elfogadnak.elet 3

Ben-Oni Ardelean szenátor kiemelte, fontos, hogy a törvény is ismerje el az élethez való jogot a fogantatástól a természetes halálig. Sajnos a parlamentben sok javaslat jelenik meg, melyek a család méltóságát bomlasztják, és állandó harcot kell vívni ezek elhárításáért.
A beszédek után az ortodox  katedrálishoz, majd a gyermekparkhoz mentünk, fúvószenekar kíséretében. Itt a neoprotestáns egyházak több képviselője is kemény szavakkal írta le a mai állapotokat. Nem csak gyermekeinket vetéljük el, hanem szívünket, lelkünket is. Közömbösek lettünk, sokszor családunkkal vagy magunkkal se törődünk.

Az élet Isten ajándéka, a legnagyobb kincs. A szervezők ezért nem adják fel a küzdelmet, remélik a társadalom előbb-utóbb ráébred, hogy a születendő gyermekeket meg kell védeni. A menetet jövőre, és mindaddig megtartják amíg el nem éri célját, és remélik legközelebb sokkal többen eljönnek.

Ördög Imre

Vélemények

facebook kommentek