TH EXKLUZÍV – Távozik Temesvárról a magyar társulat legjobb színésznője

A TemesváriHirek.ro elsőként számolhat be Tokai Andrea, a  temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház legkedveltebb művésznek romániai távozásáról. Bár úgy tűnik már rég elvágyott, távozása mégis sokkolóan hatott az intézmény júniusi gyűlésen. A szilágysomlyói születésű művésznő nemcsak a magyar, hanem a “Mihai Eminescu” Temesvári Nemzeti Színház alapembere is volt.

Sztokai aerkesztőségünk megkeresésére Balázs Attila, a színház igazgatója csak azt nyilatkozta, hogy: „Tokai Andrea távozása nagy veszteség nekünk és a román színháznak egyaránt. Nem avatkozhatunk bele az emberek sorsába”.

Úgy tűnik, hogy Tokai Andrea magánélete végett távozik Temesvárról, hiszen a Facebook adatlapja szerint idén tavasszal eljegyezték! Értesüléseink szerint Magyarországon, Budapesten telepedik le, de nem egyelőre nem tudni, hogy színházi szereplést is vállal-e majd a magyar fővárosban.

Balázs Attila ugyanakkor megerősítette László „Pecka” Péter távozását is. Mint ismeretes, a már évek óta kerékpár-kereskedelemben érdekelt 37 éves színművész nem vállalt már újabb szerepeket, így az ő távozása nem lepett meg senkit.

Szeptemberben viszont négy új színművésszel bővül a temesvári magyar társulat. Eredetileg öt új név volt a listán, amely közben négyre fogyatkozott. Információink szerint két fiatal színész és két ugyancsak fiatal színésznő érkezik a szinház nyár végi workshopjára.

A nyertesekre szavazott a TemesváriHirek.ro

Mint minden évben, a Rezső utcai (románul Alba Iulia) intézmény idén is megszervezte a legjobb színésznek és színésznőnek, valamint a legnépszerűbbek díjazását. Bár a végeredmény még nem publikus, úgy tűnik a TemesváriHirek.ro 2013 után idén is a győztesekre szavazott. A szakma szavazatai alaján Bandi András Zsolt (zsinorban harmadik alkalommal) lett az év színésze, Magyari Etelka, pedig az év színésznője címnek örülhetett egy igazán remek évadot követően. Tokai Andrea zsinorban már harmadik alkalommal lett a színház legjobbja művésze a közönség szavazatai alapján, míg Molnos András Csaba hódított ugyanezen a kategória férfi ágán.tokai andrea

TH
tm-t.ro-fotók

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>