Tőkés László szerint ERRE van szüksége Európának

Kósa Ádám; Schöpflin György; Szájer József; Pelczné dr. Gáll Ildikó; Orbán Viktor; Tõkés László; Gyürk András; Gál KingaEurópának is rendszerváltozásra van szüksége – mondta Tőkés László vasárnap este az MTI-nek nyilatkozva. Az erdélyi politikus, aki a harmadik helyen indult a Fidesz-KDNP európai parlamenti listáján, a tervekről szólva a magyar kormányfőt idézve úgy fogalmazott: “folytatjuk a magyar második rendszerváltoztatás szellemében, és megvédjük az elért eredményeket”.

A határon túli magyaroknál még nem fejeződött be a rendszerváltozás – mondta, hozzátéve: Európának is szüksége van rendszerváltozásra. A vasfüggöny lebontása után ugyanis még mindig ott magasodik a virtuális vasfüggöny Kelet és Nyugat között – fogalmazott Tőkés László.

Az országot járva erre az eredményre számított – mondta -, mert nem volt oka annak, hogy ne így történjen. Hozzátette: ha valamiben csalódott, az az, hogy még mindig vannak tartalékai a Demokratikus Koalíciónak, illetve “a Bajnai-féle társaságnak”. Ez eléggé lehangoló – mondta Tőkés László, hozzáfűzve: mások “elnyerték méltó büntetésüket”.

Hangsúlyozta: a lista harmadik helyezettjeként különösen boldog, hogy egy, a futballválogatott létszámát meghaladó nagy csapatban játszhat a következő években. Egy ilyen csapat nagy nyereséget jelent az Európai Néppártnak és rajta keresztül az uniónak is – mondta.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>