Új, hároméves marketingstratégiát dolgozott ki a Magyar Turizmus Zrt.

Új, hároméves turisztikai marketingstratégiát dolgozott ki a 2015-2017 közötti időszakra a Magyar Turizmus (MT) Zrt. – jelentette be Faragó Péter, az MT Zrt. vezérigazgatója az Utazás kiállítás első napján, az Utazás Fórumon csütörtökön Budapesten. Hozzátette: a zrt. feladata változatlanul Magyarország turisztikai kínálatának bemutatása, népszerűsítése külföldön és belföldön egyaránt. Mind a turizmusban, mind az agráriumban Magyarország versenyképessége a magas minőségű és jó áron értékesíthető szolgáltatásokon és termékeken alapszik – mondta.  Leszögezte: tény, hogy az ágazat 2014-ben rekordévet zárt. A növekedés fenntartásához vagy annak meghaladásához azonban új fogyasztói rétegek megszólítására, új módszerekre, és új kommunikációs csatornák megtalálására van szükség – jelentette ki. tisza-to turizmus

Hangsúlyozta: elkötelezettek a 2014-es növekedés fenntartása vagy fokozása mellett, ennek érdekében el kell érni az agrárium-élelmiszeripar, és a turisztikai ágazatok szakmai tevékenységének összhangja mellett a marketingtevékenységek egységességét. Ennek a két költségvetés szinergiájához kell vezetnie.

Közölte: szándékuk megerősíteni a turisztikai és az agrár-élelmiszeripari ágazatok szereplői közötti partnerséget, összehangolni a közös munkát, amelyből közös marketingtevékenység születhet. Stratégiai együttműködést szeretnének kötnek minden olyan kis- és középvállalkozással, amely a legnagyobb hatást tudja gyakorolni az ország turisztikai imázsára, a vendégek elégedettségére.

Faragó Péter elmondta, hogy az új stratégia igazodik a 2014-2020-as európai uniós tervezési időszakhoz, másrészt a 2015-től elérhető uniós forrásokkal versenyelőnyt hozhat az országmarketing tevékenységen belül. Bejelentette: a turisztikai marketinghez a következő időszakban több mint 8 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre.

Közölte: az MT Zrt. legfontosabb célja – ami szavai szerint a személyes célja is – olyan nemzetközileg ismert és elismert országimázs kialakítása, ami nemzeti értékekre, hagyományokra fókuszál, integrálva a modern értelembe vett turisztikai vonzerőket, így minden korosztály és célcsoport számára vonzóan mutathatja be Magyarországot, mint úti célt.szalloda hotel spa visegrad

Horváth Gergely turisztikai vezérigazgató-helyettes ismertette: a stratégia részeként az MT Zrt. szakmai szervezetekkel külföldön is erősíti együttműködését. A három fő termékprioritás az egészség-, az üzleti és a kulturális turizmus. A feladatok közé sorolta a kongresszusi turizmus erősítését, a nagy befogadóképességű, új budapesti kongresszusi központ 2018-as megnyitására kormányzati szándék van – mondta. A márkaépítés  lényeges elemének nevezte a folyamatos, egymásra épülő kommunikációt, amelyet a következő 3 évben koncentrált tevékenységgel a kiemelt országcsoportok piacain valósítanak meg rotációs rendszerben. Közlése szerint a belföldi utazásokat a SZÉP-kártyát a középpontba állítva, az Élmény itthon főüzenetét erősítve népszerűsítik, a belföldi marketinget a szolgáltatókkal együttműködésben tervezik folytatni.

Az új turizmusmarketing stratégia teljes anyaga az MT Zrt. szakmai oldalán igényelhető.

Vélemények

facebook kommentek