Újra együtt dolgozik Tom Hanks és Steven Spielberg

tomhanks_stevenspielbergNegyedszerre is összeáll Tom Hanks és Steven Spielberg: a páros ezúttal egy hidegháborús thrilleren fog együtt dolgozni. Az egyelőre cím nélküli DreamWorks alkotásnak Spielberg és Marc Platt a producerei, de Spielberg állítólag a rendezői feladatokat is szívesen magára vállalná – olvasható a Variety.com portálon.

A készülő produkció egy valós személyről, James Donovan amerikai ügyvédről szól, akit beszervezett a CIA a hidegháború alatt. Donovannek – a filmvásznon Hanks fogja alakítani -, egy pilóta szabadon engedése ügyében kellett tárgyalnia, aki fogságba esett, miután U2 típusú felderítő repülőgépét lelőtték Oroszország felett.

A produkció forgatókönyvét Matt Charman jegyzi. A film egyike azon maroknyi alkotásoknak, amelyeket Spielberg szívesen megrendezne. A befutók között van még a Drea mWorks-Fox közös produkciójaként jegyzett Robopocalypse és a Montezuma című történelmi dráma, amelyet Steve Zaillian jegyez. A DreamWorks nem reagált a filmmel kapcsolatos megkeresésekre.

Hanks és Spielberg korábban a Ryan közlegény megmentése, a Kapj el, ha tudsz! és a Terminál című filmeken dolgoztak együtt. Hanks jelenleg a Dave Eggers amerikai író azonos című regénye alapján készülő A Hologram for the King című produkciót forgatja.

(http://variety.com/2014/film/news/tom-hanks-teams-with-steven-spielberg-for-cold-war-thriller-1201160086/#)

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>