Újra pályázhatnak környezetvédelmi programok lebonyolítására a civil szervezetek

tisza-to turizmus„Az oktatás a környezetvédelmi politikák alapja. Bármennyire jók a környezetvédelmi stratégiák, bármennyire sokat fektetünk környezetvédelmi infrastruktúrákba, ha a lakosságban nem alakul ki egy úgynevezett környezetvédelmi tudatosság, és így Románia környezetvédelmi újjlenyomata sem fog változni. Meg kell tanulnunk a környezet tiszteletben tartását, a szelektív hulladékgyűjtést, a természeti források kímélésé” – nyilatkozta ma délután Korodi Attila, az RMDSZ környezetvédelmi minisztere.

A Hivatalos Közlöny szombati, június 28-i számában megjelent pályázati útmutató értelmében a kiírásra a 2000. évi, 26-os számú kormányrendelet, illetve az ezt kiegészítő 2005. évi 246-os számú törvény alapján létrehozott egyesületek és alapítványok pályázhatnak. A programra 20.000.000 lejt különítettek el. Az egyes pályázatok értéke nem haladhatja meg az 1.000.000 lejt, és a vissza nem térítendő támogatás a pályázat értékének 90 százalékát fedi.

A pályázási határidő július 25., a pályázati csomagokat a Környezetvédelmi Alapnál kell iktatni. Egy civil szervezet csak egy pályázatot nyújthat be, és annak mindenképpen meg kell felelnie a pályázati útmutatóban előírt kritériumoknak.

„A civil szférának igen nagy szerepe van a környezetvédelmi oktatásban, nevelésben. Ezért tartjuk nagyon fontosnak ezt a kiírást. Gyakorlatilag, ezáltal a különféle egyesületek, alapítványok segítenek a szaktárcának a környezetvédelmi politikák népszerűsítésében” – hangsúlyozta a miniszter.

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>