Universitatea de Vest din Timișoara reduce cheltuielile cu energia electrică cu peste 50%

Premieră în învățământul superior timișean. Universitatea de Vest din Timişoara a decis să achiziționeze energie electrică de pe bursă.  Astfel, conducerea UVT a decis tranzacționarea energiei electrice de joasă tensiune pe platforma Bursei de Mărfuri, terminalul Timişoara.marilen pirtea

În urma procedurii de achiziție publică, UVT a contractat furnizarea energiei electrice la un preț de 167,85 Mwh, cu 53% mai mic, o reducere semnificativă față de contractul aflat acum în derulare în cadrul căruia aceleași prestații erau executate la un preț de 361,4lei/MWh. Precizăm că la această procedură, de achiziție publică, au participat un număr de 12 ofertanți.

Noul contract de furnizare al energiei electrice de joasă tensiune a fost semnat potrivit prevederilor legale și Regulamentelor Bursei Române de Mărfuri, având o valoare totală de 596.790,67 lei anual.

„Suntem pe o piață a energiei electrice într-o continuă dezvoltare. E păcat să nu profităm de concurența existentă pe această piață. În proiectul de management pe care l-am propus în urmă cu un an și jumătate se numără și reducerea cheltuielilor, fără a afecta activitatea universității și, iată, că și prin decizia de a cumpăra energie electrică de pe bursă am reușit acest lucru. Reducerea cheltuielilor cu energia electrică cu peste 50% ne va permite să dirijăm banii spre alte proiecte care sa mențină Universitatea de Vest în topul instituțiilor de învățământ din România.”,  spune rectorul UVT, Prof. univ. Dr. Marilen Pirtea.

Data la care intră în vigoare noul contract, cu noul tarif pe Mwh, este 1 ianuarie 2014 și are o durată de 12 luni.

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>