Egy sikeres karriert és közösségi szerepvállalást megalapozó, egyedülálló képzéssel várja a Kolozsváron tanuló és egyetemre készülő diákokat a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A szervezet díjmentesen nyújt sokoldalú, gazdag kurzuskínálatot, tanulmányi utakat és ösztöndíj-lehetőségeket, valamint ingyenes kollégiumot a hallgatóknak. Az Egyetemi Program kétéves iskolarendszeri képzésére 2024. április 30-ig, az elsőéveseknek szóló juniorképzésre július 19-ig lehet jelentkezni.

Az MCC Egyetemi Programja nemzetközi színvonalú, hasznos képzéseket biztosít diákjainak, amely kiegészíti a közoktatásban tanultakat, felkészíti a fiatalokat a romániai munkaerőpiac kihívásaira, és biztos szakmai alapot ad az akadémiai életben való boldoguláshoz és a sikeres elhelyezkedéshez. A diákok mindezt díjmentesen vehetik igénybe, emellett ingyen szálláslehetőség is rendelkezésükre áll az intézmény kolozsvári kollégiumában.

Az MCC-s képzés Európában is ritkaságszámba megy, jól kiegészíti a hagyományos felsőoktatást, a tevékenységek pedig kiscsoportosak és személyre szabottak. A hallgatóknak elismert hazai és külföldi előadók tartanak órákat, inspiráló szakmai beszélgetéseken, interaktív kurzusokon, műhelytevékenységeken, vitákon gyarapíthatják tudásukat, emellett a közösségépítést szabadidős foglalkozások, közös sportolás, külföldi tanulmányutak segítik elő.

A felkínált kurzusok sora, ugyanúgy, mint a nyelvórák kínálata, a hallgatók igényei szerint áll össze, így a folyó tanévben például a Fintech, mesterséges intelligencia, nemzetközi tárgyalási stratégiák, uniós gazdasági jog, diplomácia, mozgóképkultúra, médiaműveltség, erdélyi népi építészet, üzleti intelligencia, valamint vitaklub is szerepel a képzési rendszerben. Jelenleg angol, román, spanyol, francia és német nyelvórákon vehetnek részt a fiatalok.

Április folyamán az Egyetemi Program iskolarendszeri képzésébe felvételizhetnek azok az elsőéves hallgatók, akik a 2023–24-es tanévben valamelyik kolozsvári felsőoktatási intézményben nappali tagozaton tanulnak. A diákok hat iskolába jelentkezhetnek: Jogi Iskola, Közgazdasági Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Médiaiskola, Mindset Pszichológia Iskola, valamint Társadalom- és Történelemtudományi Iskola. A műszaki, orvosi, természettudományok és más területekről érkező hallgatók is ezekbe az iskolákba iratkozhatnak, ugyanis a képzés interdiszciplináris, és túlmutat az iskola nevében jelölt ágazatokon. Jelenleg a hallgatók több mint 40 százaléka érkezik ilyen területekről.

További felvételi lehetőség nyílik a középiskolás diákoknak is, akik érettségi után, idén ősztől valamely kolozsvári egyetem nappali tagozatán kezdik el tanulmányaikat. Az egyetem első évét az MCC juniorképzésének sokoldalú lehetőségeivel bővíthetik.

A felvételi folyamat egy online írásbeli és egy személyes jelenléttel zajló szóbeli részből áll minden jelentkezőnek. További információk az iskolákról és juniorképzésről itt (https://mcc.ro/kepzes-egyetemi-program) olvashatók. A jelentkezési űrlap ITT érhető el. (https://kep-tar.mcc.hu/felveteli) A felmerülő kérdéseket a felveteli@mcc.ro e-mail címre küldhetik az érdeklődők.