Újabb produkciót kínál közönségének a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Az emlékfoltozók premierje május 17-én, 18.00 órától látható a színház Stúdiótermében; a második bemutatót május 18-án, szombaton, szintén 18.00 órától tűzte műsorra az intézmény. Az interaktivitást is tartalmazó produkciót Máté Angi Az emlékfoltozók c. könyvében megjelent, az emberi érzések rétegeivel játszó történetfűzér alapján Szabó Attila írta és rendezte. Az elsősorban a 8-12 éves korosztályt célzó tantermi előadás az intézmény színházi nevelési programját erősíti.

A limonádéhajú és a faodúbarna tündérrigólány hajdani történések feledésbe merülő, szertefoszló emlékeit foltozgatják, hogy megjavítva visszaküldhessék tulajdonosaiknak. Magányukat átszövi az egymás iránti szeretet, szenvedéseik és fájdalmaik szürkeségét pedig kiszínezi a közös játék, a közös ábrándozás: a két kislány rigólétről, szabadon szárnyalásról, boldogságról álmodik. Lehet-e a közös álomból valóság? Máté Angi rendkívüli érzékenységről tanúskodó Az emlékfoltozók című művének, barátságról, tündérségről, rigóságról, összetartozásról szóló meséjének színházi adaptációja a fiatalokat leginkább foglalkoztató témákra: a gondtalan gyermekévek múlására, a szülőkhöz való viszonyulás megváltozására, a függetlenséggel kecsegtető, de a felelősség terhével járó felnőttkor felvállalására reflektál – áll a színház közleményében.

Játsszák: Balló Helga, Tóth D. Zsófia m.v.

Színházi nevelési szakember, mozgástervező: Gyevi-Bíró Eszter

Látvány: Rofusz Kinga; Szcenikus: Albert Alpár

Zene: Kiss Erzsi; Alkotótársak: Pápai István, Dudás Zsombor; Zenei felvétel, keverés, mastering: Pápai István

A produkciót a Csiky Gergely Állami Magyar Színház a veszprémi Kabóca Bábszínházzal és az egri Harlekin Bábszínházzal közösen hozta létre.