A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház alkotói pályázatot hirdet a Badu Mama gyermekei c. előadása kapcsán Együtt anyával címmel.

Az alkotások legfeljebb A4-es méretben, bármilyen technikával készülhetnek. Pályázhat minden 4-11 év közötti gyerek, függetlenül attól, hogy látta-e vagy sem az előadást. Mindenki csak egy pályázatot küldhet be. Az alkotót arra kérik, hogy jól olvashatóan tüntesse fel a nevét a munkán. A pályázatot három korcsoportban: 4-6, 7-9, 10-11 évesek korosztályában hirdetik meg.

A témát szabadon kezelheti az alkotó, csak támpontként említenek pár fogódzót: hogyan töltöm anyával az időt, hogyan szeret engem anya, mit tanultam anyától, mivel lepném meg anyát, anyai szeretet.

Beküldési határidő: április 25, 18.00 óra. Az alkotásokat az Alba Iulia utca 2. szám alatti jegyirodába vagy a színház előtti postaládába várják, de postai úton is eljuttathatók a színház címére: str. Alba Iulia, nr. 2 300077 Timişoara (csak a megjelölt időpontig beérkezett munkákat áll módunkban értékelni).

A munkákat háromtagú zsűri véleményezi, a kategóriánkénti első három legjobb munkát oklevéllel, ajándékkal jutalmazzák.

A díjazás április 27-én 15 órától a színház előterében zajlik, ahol kiállítják a nyertesek munkáit. Az esemény után kézműves foglalkozást szerveznek, amelyre szeretettel várnak minden 11 év alatti gyereket, aki közösen alkotna – a foglalkozást Pataki Ana-Maria vezeti.

Szintén április 27-én megtekinthető a Badu Mama gyermekei c. előadás. A délután 18 órától kezdődő bábelőadáson előzetesen megvásárolt belépővel lehet részt venni.

A Badu Mama gyermekei című előadás az önzetlen, önfeláldozó szeretetről mesél, illetve arra a kérdésre keresi a választ: hogyan lehet jól szeretni? A nonverbális előadást 5 év fölötti nézőinknek ajánlják.

A kategóriánkénti három nyertes munkáját május első vasárnapján – anyák napján – a színház facebook-oldalán is közzétesszik.