Nagy Elek, erdélyi származású üzletember, a BÁV, az INFORG és a Főtaxi tulajdonosa, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke teljeskörű szponzori és továbbtanulási támogatást ajánl fel a bántalmazott erdélyi tornászfiúnak, amennyiben úgy gondolja, a történtek miatt alternatíva lehet Magyarországon folytatnia a sportkarrierjét.

Amint arról pár napja az erdélyi, majd a magyarországi hírportálok is beszámoltak, Erdélyben a közelgő junior Európa Bajnokságra készülődés jegyében, egy romániai ifjúsági tornász edzőtáborban két román nemzetiségű tornászfiú súlyosan bántalmazta Z.K. fiatal erdélyi sportolót a magyar neve miatt, miközben a társaik ezt tétlenül végignézték. Sajtóinformációk szerint a Román Tornaszövetség végrehajtó bizottsága, bár volt ülése, nem tárgyalta az ügyet, viszont az ifjú tornászt kizárták az Európa-bajnokságra utazó keretből. Ezen információk alapján Nagy Elek felajánlja teljeskörű támogatását úgy a szponzorálás, mint a továbbtanulás terén, amennyiben a fiatalember úgy gondolja, hogy Magyarországon folytatni a sportot egy jó esély és alternatíva lehet az eredményes sportkarrierje megvalósításához, mivel a történtek akadályozhatják a sikeres fejlődésében.


Nagy Elek elmondta: „A többségnek a kisebbséget bármi módon és okból történő bántalmazó viselkedése megengedhetetlen és nem lehet következmények nélkül hagyni. Fiatal koromban engem is értek Erdélyben atrocitások a magyarságom miatt. Ezeket szüleimnek, barátaimnak, az iskolámnak köszönhetően fel tudtam dolgozni és megerősödtem. A bántalmazott fiatalembernek éreznie kell, hogy van egy közösség, aki mögötte áll és segíti őt. Édesapám 1944 szeptemberében, még a német megszállás alatt levő Kolozsváron, így az életét is kockáztatva írta meg a „Románok és magyarok” című híres cikkét, amelyben az évszázadok óta, bármilyen hatalom alatt egymás mellett élő két nép békés együttélése mellett tette le voksát. Ebben a szellemben nevelt bennünket és én is így cselekszem. Szeretnék segíteni a fiatalembernek, hogy ő is megerősödve kerüljön ki ebből a helyzetből.”